Дођи и види (Јн 1, 46)

Ερχου και ιδε (Ιω 1, 46)

Пойди и посмотри (Ио 1, 46)

Come and see (Jn 1, 46)

Нови фрескопис

Потекни песмо

Тридесет година службе Господу Богу своме, жарковачки хаџи чтец Драган Јанковић, обележио је промоцијом своје прве збирке песама и поука у стиху. Пред великим бројем пријатеља, у жарковачком храму о песмарици, аутору, али и о преподобном старцу Тадеју и Светом владики Николају говорили су хаџијини гости: презвитер Оливер Суботић, јереј Далибор Стојадиновић, господин Никола Дробњаковић, власник издавачке куће "Бернар", Небојиша Мишевић у својству сарадника на техничкој припреми песмарице и сам аутор.

Једно је сигурно, а то смо закључили из речи свих учесника, аутор је Хришћанин који свим својим бићем воли Господа Бога, Мајку Божију, свете угоднике Божије, Србију, Косово и Метохију, људе... Даје "рецепте" како треба живети и животне проблеме решавати. Стихови хаџијиних песама су произашли из дубине срца у коме су коморе и преткоморе преиспуњене Љубављу. Аутор дише Светом Литургијом и молитвом уопште. Вапи Господу, вапи Мајци Божијој и сваком извору Светости.

На крају промоције, аутор се захвалио присутнима, гостима, свештенству жарковачког храма и сарадницима. Након тога аутор је потписивао књиге и разговарао са посетиоцима.

 

 

 

 


 

Православно Хришћанство