Дођи и види (Јн 1, 46)

Ερχου και ιδε (Ιω 1, 46)

Пойди и посмотри (Ио 1, 46)

Come and see (Jn 1, 46)

Нови фрескопис

Поклоничко путовање у Епархије браничевску и нишку

Црква Светог Вазнесења Господњег у Жаркову је 28/15 и 29/16. априла 2018. године организовала поклоничко путовање у манастире браничевске Епархије – Копорин и Раваницу и манастире нишке Епархије – Поганово, Суково и Темску.

Опширније...

Манастир Мислођин

У недељу, 15. октобра 2017. године, предвођени о. Бранком, о. Александром и ђ. Марком, хор нашег храма и парохијани су учествовали у Литургији у манастиру Светог Христофора.

Након Литургије, уследила је богата трпеза, када су се о. Бранко, о. Александар и мати Јустина захвалили на овом заједничарењу и говорили о различитим питањима наше вере.

Опширније...

Поклоничко путовање

Црква Светог Вазнесења Господњег у Жаркову је организовала поклоничко путовање у манастире Милешева, Ждребаоник, Острог, Цетиње, Морача и Куманица 6, 7. и 8. октобра 2017. године. Благословом Његове светости патријарха српског Господина Иринеја, високопреосвећеног митрополита  црногорског Амфилохија и преосвећеног епископа милешевског Атанасија, велика група верника је након молитве кренула на поклоничко путовање предвођена оцем Небојшом и оцем ђаконом Марком.

Опширније...

Ходочашће на Свету Гору

Десеточлана група верника жарковачке парохије, заједно са још двадесеторицом браће из осталих парохија Београда и братом Владом из „Доброчинства“, отпутовала је на Свету Гору Атонску од 11. до 16. септембра 2017. године, са намером да посети Свету српску царску лавру Хиландар и успење се на врх Атоса.

Опширније...

Манастир Тумане 2017

Дана 28. маја 2017. године у Манастир Тумане нашу парохијску заједницу водили су о. Бранко Митровић и ђакон Марко Станковић. Пре Св. Литургије пресвучене су мошти Св. Зосима. Св. Архијерејску Литургију служио је архиепископ михоловско-кошицки Г. Георгије уз саслужење епископа браничевског Г. Игнатија и епископа тимочког Г. Илариона. У току Литургије извршен је чин проглашења Св. Јакова Туманског. У свечаној литији мошти су пренете у испосницу, где им се народ поклањао до касних сати. Било је присутно до 10.000 верника.

Опширније...

Јерусалим 2017.

У жарковачкој цркви, 12. марта 2017. године, после саборне молитве, кренуло се на поклоничко путовање у Јерусалим. Духовник ходочашћа је био намесник београдско – посавски и старешина нашег светог храма о. Бранко Митровић, а организатори Краљевски ред витезова – одељење за поклоничка путовања Ходољубве. Поклоници су се вратили 20. марта пуни утисака који се, како каже о. Бранко, не могу препричати, већ само доживети.

Опширније...

Поклоничко путовање по манастирима Херцеговине и Црне Горе

У суботу, 24. 09. 2016. године, после молитве у храму, кренули смо на поклоничко путовање са старешином храма о. Бранком Митровићем.

Ушавши у епархију посетили смо мост на Дрини и Андрићград. Мештани Вишеграда, поносни на Иву Андрића, насликали су и графит овог великана, поред којег стоји цитат: „Живот је несхватљиво чудо, јер се непрестано троши и осипа, а ипак траје и стоји чврсто, као на Дрини ћуприја.“ Обилазећи Андрићград дошли смо у храм Св. кнеза Лазара, који је изграђен за два месеца као модификована копија манастира Високи Дечани. Испред овог саборног храма Вишеграда налази се споменик Његоша и изложба српских манастира и цркава на Косову и Метохији.

Опширније...

Православно Хришћанство