Блог храма

Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије служио на дан храмовне славе

На празник Вазнесења Господњег 2012. године у нашем храму Светом Литургијом је началствовао Његово Високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије уз саслуживање више свештеника.

Опширније >

Литургијски фестивал 2012

Традиционални литургијски фестивал ученика веронауке одржан је 19. маја 2012. године. На фестивалу је учествовало око триста ученика веронауке са подручја Чукарице заједно са њиховим вероучитељима. После Свете Литургије, ученици су показали своје музичке, ликовне и спортске таленте у порти цркве и дружили се цело поподне.

Опширније >

Врбица лета Господњег 2012

Празник Врбица свечано је обележен уз просуство великог броја деце која похађају веронауку у Основној школи „Мирослав Антић” на Белим Водама. Ученике је предводила вероучитељ Бранка Драгичевић.

Опширније >

Поклоничка путовања

Поклоничка путовања се у организацији нашег храма редовно одржавају од 1987. године. До сада је посећено десетине манастира, међу којима су скоро сви манастири по Србији и Црној Гори и један број светиња у Бугарској. Годишње се иде два пута на поклоничко путовање. Вођа пута је увек неко од свештенства при храму.

Опширније >

Патријарх српски у посети храму Вазнесења Господњег у Жаркову

Дана 30. октобра Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј је служио св. Литургију у нашем храму и том приликом у чин ђакона рукоположио Небојшу Милићевића, вероучитеља и дугогодишњег појца при певници нашег храма.

Опширније >

Нови фрескопис у храму

Дана 16/3. септембра 2011. године, на празник светог патријарха српског Јоаникија, под руководством академског сликара-конзерватора Владимира Карановића из Жаркова почели су радови на новом фрескопису храма.

Опширније >