Блог храма

Духовно сабрање под називом „Хришћанско слово“ у част сећања на проту Милорада Павловића

Ове године је у братству храма Вазнесења Господњег у Жаркову сазрела идеја да се организује редовно годишње духовно сабрање у част сећања на првог пароха жарковачког о. Милорада Павловића.

Опширније >

Духовна предавања при нашем храму

Наш храм Вазнесења Господњег има дугу традицију одржавања духовних предавања и трибина. Последњих неколико година акценат је на светоотачким тумачењима Светог Писма, која се редовно држе суботом увече после бденија.

Опширније >

Епископ липљански Г. Јован служио Свету архијерејску литургију у нашем храму

На Велики четвртак лета Господњег 2014. г. Свету архијерејску литургију у нашем храму служио је Његово Преосвештенство епископ липљански Г. Јован. У својој литургијској беседи владика је посебно истакао значај односа према ближњима, по коме ће нам и бити суђено, наводећи пример карактеристичне службе на Велики четвртак у Јерусалиму.

Опширније >

Промоција књиге „Слово љубави Светом Стефану Лазаревићу“

У уторак, 18. фебруара 2014. у 18. часова у парохијском дому нашег храма представљена је књига „Слово љубави Светом Стефану Лазаревићу“, аутора Дејана Лазаревића. У питању је збирка песама инспирисана ликом и делом великог српског светитеља.

Опширније >

Обележен Свети Јован Шангајски, прислава Фондације „Лаза Костић“

Са благословом Његове Светости, патријарха Српског Г. Иринеја, Фондација „Лаза Костић“ је своју приславу, Светог Јована Шангајског и Санфранцисканског, прославила у храму Вазнесења Господњег у Жаркову.

Опширније >

Храмовна слава лета Господњег 2013.

На Спасовдан, лета Господњег 2013.г. Свету Архијерејску Литургију у храму Вазнесења Господњег у Жаркову служио је новоизабрани епископ бихаћко-петровачки г. Атанасије уз саслужење више свештеника из различитих београдских храмова.

Опширније >