На­ша Цр­ква Све­тог Ваз­не­се­ња Го­спод­њег је ор­га­ни­зо­ва­ла по­кло­нич­ко пу­то­ва­ње по ма­на­сти­ри­ма и све­ти­ња­ма Ру­си­је уз бла­го­слов Ње­го­ве Све­то­сти Па­три­јар­ха срп­ског Г. Ири­не­ја и Ње­го­ве Све­то­сти Па­три­јар­ха мо­сков­ског и све Ру­си­је Г. Ки­ри­ла.

Наша Црква Светог Вазнесења Господњег је након црквене славе, организовала поклоничко путовање у Бугарску и манстире Епархије нишке.

У раним јутарњим часовима 08. јуна 2019. године, уз благослов Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја и Епископа нишког Г. Арсенија кренули смо у Бугарску, предвођени старешином храма протојерејем-ставрофором Бранком Митровићем. Планирана је посета црквама у Софији и манастиру Светог Јована Рилског.

С благословом Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја и Његовог Преосвештенства Епископа рашко-призренског г. Теодосија, група верника из Цркве Вазнесења Господњег у Жаркову, предвођена старешином оцем Бранком Митровићем  и ђаконом Марком Станковићем, ишла је на поклоњење светињама рашко-призренске епархије.

После саборне молитве 16. јула 2018. године у храму Вазнесења Господњег у Жаркову, група верника је кренула на поклоничко путовање по светињама Русије. По благослову Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја, духовник током ходочашћа је био намесник београдско-посавски протојереј-ставрофор Бранко Митровић, а организатори Одељење за поклоничко путовање Ходољубље Краљевског реда витезова. Поклоници су се вратили 25. јула 2018. године пуни утисака који се не могу препричати већ само доживети у светињама које смо посетили.

Црква Светог Вазнесења Господњег у Жаркову је 28/15 и 29/16. априла 2018. године организовала поклоничко путовање у манастире браничевске Епархије – Копорин и Раваницу и манастире нишке Епархије – Поганово, Суково и Темску.

У недељу, 15. октобра 2017. године, предвођени о. Бранком, о. Александром и ђ. Марком, хор нашег храма и парохијани су учествовали у Литургији у манастиру Светог Христофора.

Након Литургије, уследила је богата трпеза, када су се о. Бранко, о. Александар и мати Јустина захвалили на овом заједничарењу и говорили о различитим питањима наше вере.

Црква Светог Вазнесења Господњег у Жаркову је организовала поклоничко путовање у манастире Милешева, Ждребаоник, Острог, Цетиње, Морача и Куманица 6, 7. и 8. октобра 2017. године. Благословом Његове светости патријарха српског Господина Иринеја, високопреосвећеног митрополита  црногорског Амфилохија и преосвећеног епископа милешевског Атанасија, велика група верника је након молитве кренула на поклоничко путовање предвођена оцем Небојшом и оцем ђаконом Марком.

Десеточлана група верника жарковачке парохије, заједно са још двадесеторицом браће из осталих парохија Београда и братом Владом из „Доброчинства“, отпутовала је на Свету Гору Атонску од 11. до 16. септембра 2017. године, са намером да посети Свету српску царску лавру Хиландар и успење се на врх Атоса.

Православно Хришћанство