Братска Литургија у Жарковачком храму

Данас, 18. октобра 2020. године у Недељу 19. по Духовима на дан спомена Свете мученице Харитине и Светога свештеномученика Дионисија, Жарковчани су се окупили испред храма да дочекају госте из Русије. Ово је узвратна братска посета која је уследила након ходочашћа наших парохијана по светињама Русије. Том приликом били су дочекани као своји на своме па је ово била права прилика да узвратимо братском љубављу. 

Свету Литургију је служио Архимандрит Теофилакт, игуман манастира Нови Јерусалим из Русије. Саслуживали су му Протојереј Димитрије Иванович Волошин, настојатељ Храма Архистратига Михаила из града Мајскија у Русији, протојереј-ставрофор Бранко Митровић, јереј Небојша Милићевић, јереј Александар Јовановић и ђакон Стеван Јовановић.

Зачало из Светог Јеванђеља прочитао је ђакон Стеван Јовановић, а пригодну беседу произнео је Архимандрит Теофилакт.

Након причешћивања великог броја верника, госте из Русије у име братства храма су поздравили, најпре јереј Александар Јовановић, а потом и старешина храма прота Бранко.

На топлом пријему се захвалио Архимандрит Теофилакт који је казао да се Православни Срби и Руси могу разумети и када свако говори на свом матерњем језику.

Након Свете Литургије Гости и званице су прешли у парохијски дом где је приређена трпеза љубави.

Пријавите се својом е-адресом на нашу листу и примајте редовно новости о дешавањима при нашем храму.