Епископ ремезијански Г. Андреј служио у жарковачкој цркви Вазнесења Господњег

У недељу, 17. фебруара 2013. г. епископ ремезијански Г. Андреј је, са благословом Његове Светости, служио Свету архијерејску Литургију у храму Вазнесења Господњег у Жаркову уз саслужење свештенства храма.

Дочекао га је велики број верника, међу којима и неки који су га познавали годинама раније. Владика није крио задовољство због чињенице да толики број верника долази на недељну Литургију у жарковачки храм и да готово сви говоре Символ вере током службе.

Током Свете Литургије вл. Андреј је одржао беседу о Закхеју и стремљењу његове душе ка Богу, о милости Божијој која му је указана иако је био цариник, али и о милости Божијој према сваком грешнику који се каје и који је боготражитељ. Посебно је истакнута веза преображаја појединачних личности и преображаја друштва као целине и значај свештеничког рада на том пољу.

После службе, епископ је беседио са верницима и братством о разним темама, и указао да му је ово први пут да долази у жарковачки храм и да је пријатно изненађен оним што је видео. Свештенство храма се, са своје стране, захвалило епископу Андреју на посети и нагласило да је он увек радо виђен гост, позивајући га да као зналац Светог Писма једном приликом дође и одржи једно предавање, на шта је владика радо пристао.

Пријавите се својом е-адресом на нашу листу и примајте редовно новости о дешавањима при нашем храму.