Фондација Лаза Костић и Научна фондација „Тесла“ заједно у Жаркову

У навечерје празника Светог Јована Шангајског, приславе Фондације Лаза Костић, по устаљеној традицији славски колач се ломио у жарковачком храму, после чега је свечаре поздравио старешина храма, о. Бранко Митровић.

 Од 19 часова је уследио свечани програм, који је отворила Марина Милић Радовић, оснивач и управитељ Фондације „Лаза Костић“. Почасни гост ове године био је Никола Лончар, оснивач и председник Научне фондације „Тесла“ из Филаделфије. Господин Лончар је укратко говорио о фондацији и захвалио се на позиву. Беседу на тему „Духовни лик Николе Тесле“ је одржао о. Оливер Суботић. У музичком програму учествовали су Памела Киш Игњатов, сопран; Снежана Томинчић, виолина; Александра Вејновић, виола;  Ана Марија Вејновић, виолончело и Софија Стојанан, клавир, нумерама „Ишчекивање“ М. Таривердиев и „Јутарња песма пчела“ Љ. Николић (премијера). Програм је затворио жарковачки хор „Вењак“ с три црквене народне песме.

Млади Лазини амбасадори поделили су поклоне захвалности представницима заједница и организација које су учестовале у прослави и програму. Прослави у порти храма је присуствовало око 350 људи. По завршетку програма, уследио је коктел.

Преносимо Вам видео запис целе вечери и издвојено предавање о.Оливера Суботића, које је забележио Tesla Talk TV.

Пријавите се својом е-адресом на нашу листу и примајте редовно новости о дешавањима при нашем храму.