Хришћанско слово 2017.

У Храму Вазнесења Господњег у Жаркову, већ неколико година један дан посвећујемо молитвеном сећању на проту Милорада Павловића (првог пароха овог храма, по коме и улица у којој се налази носи назив) и свим упокојеним свештенослужитељима.

У петак, 12. маја, после вечерње службе вршен је помен, након кога је уследио богат програм. Сваке године долазе различити беседници и издавачке куће, а догађај употпуњује и музички део вечери.

Овај пут, гост беседник био је протојереј – ставрофор др Милош Весин, професор Богословског факултета у Либертвилу. Своја издања представила је књижара и галерија „Ризница“, у чије име је говорила психолог г. Ковиљка Милићевић. Свечаност је отворио о. Оливер Суботић, парох нашег храма, и здравичар Вукојица Сандић. Музички програм чинили су: хор „Сретење“ при нашем храму, гуслар Петар Манојловић, руски ансамбл „Роса“ и Ирина Бубања, ученица шестог разреда ОШ „Лаза Костић”.

По завршетку, мати Злата из ман. Богородице Тројеручице нас је позвала на поклоњење Светој Марији Гачанској, у манастиру на Авали, наког чега је уследило послужење и продаја књига по сниженим ценама.

Програм је остварен захваљујући сарадњи са Фондацијом Лаза Костић.

Преносимо Вам видео и аудио записи и слике:

Кристина Давидовић

Пријавите се својом е-адресом на нашу листу и примајте редовно новости о дешавањима при нашем храму.