Литургијски фестивал 2017.

У суботу, 27. 05. 2017. године, у Храму Вазнесења Господњег у Жаркову одржан је девети Литургијски фестивал. 

Свечаност је започета Архијерејском Литургијом којом је началствовао Његово Преосвештенство г. Арсеније Главчић уз саслуживање о. Бранка Митровића, старешине храма и намесника београдско – посавксог, свештеника других храмова и два ђакона. Појали су богослови београдске богословије и хор при нашем храму. 

После Литургије, у порти коју су украсили вероучитељи са ученицима, проф. о. Радомир Сандо је одржао пригодну беседу, након чега је уследила представа духовно-уметничко-хумористичке садржине. Након што смо се добро исмејали и поучили, па и запевали са пчелицама које су све ово припремиле, имали смо прилике да купимо различите поклончиће и оставимо прилог за дечака Луку.

Активности су се наставиле у доњем делу порте, где су ученици са својим вероучитељима учествовали у различитим активностима попут плетења бројаница, скакања у џаковима, играња тениса, фудбала, одбојке и др.

Ово је била права слика живе Цркве Христове, за шта захваљујемо најпре најмлађим члановима Цркве и њиховим вероучитељима, спонзорима овог догађаја и свима који су дошли да заједно прославе дан веронауке на општини Чукарица.

Радујемо се десетогодишњем јубилеју који следи догодине и активностима које ће деца Христова са својим вероучитељима припремити.

Кристина Давидовић

Пријавите се својом е-адресом на нашу листу и примајте редовно новости о дешавањима при нашем храму.

Летњи режим служења
Од 01. јула до 31. августа

Недељом и празницима
Свету Литургију ћемо
служити са почетком
у 9 часова

Братство храма