Међу јавом и мед сном – Матија Бећковић

Са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Г. Иринеја одржана је пригодна манифестација у сусрет десетогодишњици славе Лазиних амбасадора Свети Јован Шангајски и Санфранцискански у порти Храма Светог Вазнесења Господњег у Жаркову. Овај својеврсни догађај одиграо се 20. јуна 2022. године.

У својству домаћина свима присутнима се обратио ђакон Стеван Јовановић пожелевши им добродошлицу.

На манифестацији су наступили уметница Марина Угриновић која је акапела премијерно извела Бећковићеву песму „Тројеручица“, Инес Угриновић, гитариста Еди Мехмедовић, Ана Читлучанин која је рецитовала Матијину песму „Унакрст“, Николај Апостоловић, Нина Ристић и деца из подмлатка „Лазиних амбасодора“. Током манифестације изведена је и Химна Светом Јовану Шангајском према тексту Ксеније Бракус.

Домаћини манифестације су били председник фондације Драган Којић и Бојан Шекуларац како кум Фондације „Лаза Костић“.

Звезда вечери и главни гост је био најпознатији живи српски песник и Академик Г. Матија Бећковић који је у уводном делу свог излагања указао на значај Лазе Костића и на утицај који је имао на даљи развој српске поезије. Након увода Матија је рецитовао своју поезију. Све је пропратила бројна публика која се окупила да чује рајске стихове произашле из душе нашег Матије. Након уметничког дела манифестације уследило је дружење са публиком које потрајало до дуго у ноћ током кога је Матија потписивао књиге.

Пријавите се својом е-адресом на нашу листу и примајте редовно новости о дешавањима при нашем храму.

Летњи режим служења
Од 01. јула до 31. августа

Недељом и празницима
Свету Литургију ћемо
служити са почетком
у 9 часова

Братство храма