Пчелојављење у Жаркову

У навечерје Недеље Православља, 24/11 фебруара, непосредно након бденија у Храму Вазнесења Господњег у Жаркову, представљена је књига „Пчелојављење“, аутора проф. Миодрага Радовића, члана наше литургијске заједнице. Пред великим бројем парохијана о аутору и књизи говорили су презвитер Оливер Суботић и проф. Марина Милић-Радовић. На крају, о својој књизи говорио је и сам професор Радовић. Упоредо, својим рецитацијама програм су улепшали млади амбасадори фондације Лаза Костић: Нина Суботић, Давид Бракус и Александра Читлучанин.

Богу благодарни сочинитељ, професор Радовић, у својој речи за Жарковчане, каже: „Пчелојављење“ је књига-кошница и књига-цветник која прати песнички лет пчеле кроз векове и народе и њену инспиративну и дародавну племенитост којом је оплодила врт српске и светске поезије, философије и науке. Ова песничка трмка је похвала, почасница и захвалница праведној пчели за њена неупоредива и неумрла дела којом је спасила људски род од беде, болести и прозаичности света. Пчелом богоподвижном је Бог благословио земни врт и расцватом улепшао земни шар! Нека је слава пчели, дародавки и исцелитељки људскога рода!

Те вечери се тражио још један примерак књиге јер су сви изложени примерци брзо распродати. Поред књига, изложени су били и репринти слика нашег уваженог сликара Пеђе Ђаковића, од чије је продаје скупљен прилог за изградњу новог парохијског дома храма Вазнесења Господњег у Жаркову.

потпупуковник Душан Ракочевић

Фото: Радован Савић и Драгана Ђуровић

Пријавите се својом е-адресом на нашу листу и примајте редовно новости о дешавањима при нашем храму.