Песник логосног свемира

Уочи празника Св. Амфилохија Иконијског и Св. Александра Невског велики број љубитеља духовне поезије је присуствовао промоцији књиге поезије Песник логосног свемира, аутора Радмиле Грујић.

Радмила Грујић, ревносна на богослужењима, активна и приљежна у вероучитељској и мисионарској делатности Цркве при нашем храму, као и у помагању студентима у учењу старогрчког језика, дипломирала је на Православном богословском факултету у својој шестој деценији живота.

Стални је сарадник „Православног мисионара“, у коме води веома читану рубрику Вишедетне хришћанске породице. Песник логосног свемира је њена прва књига поезије, писана током њеног живота и како каже, песничког преиспитивања. 

Рецензент књиге, протођакон Радомир Ракић, објаснио је разлику између духовне и душевне поезије и истакао да је ауторка хтела да њено песничко сочиненије буде на хришћанску ползу. Рецензент др Миодраг Игњатовић у својој рецензији истиче и да ауторка, учена, у ствари гради диван мозаик требник за коресподенцију, пре свега своје душе, а онда и мисао и срце својих читалаца. Његову рецензију је, због оправданог одсуства реценента, прочитао Радован Савић, брат из наше парохије.

Чест и радо виђен гост нашег храма, Дејан Павловић, директор издавачке куће „Чувари“, исказао је задовољство заједничком сарадњом и објављивањем ове душекорисне књиге.

Радмила Грујић је током промоције прочитала неколико изабраних песама. Оне су на све присутне оставиле дубок утисак, те је било очигледно њихово уживање у њеном молитвеном, покајничком и исповедном поетском језику.

После промоције, књига је продавана по промотивној цени, а, благодарећи брату Дејану Павловићу, сав приход од ове продаје намењен је вишедетним породицама о којима је Радмила писала у „Православном мисионару“.

Реч је већ знање, већ дело, 
јер на почетку беше Песник
свега видљивога и невидљивога,
Логос – предвечна поема
Песника логосног свемира. 

Радмила Грујић
(из песме Реч – Логос) 

Кристина Давидовић

Пријавите се својом е-адресом на нашу листу и примајте редовно новости о дешавањима при нашем храму.