Потекни песмо

Тридесет година службе Господу Богу своме, жарковачки чтец хаџи Драган Јанковић, обележио је промоцијом своје прве збирке песама и поука у стиху. Пред великим бројем пријатеља, у жарковачком храму о песмарици, аутору, али и о преподобном старцу Тадеју и Светом владики Николају говорили су хаџијини гости: презвитер Оливер Суботић, јереј Далибор Стојадиновић, господин Никола Дробњаковић, власник издавачке куће „Бернар“, Небојиша Мишевић у својству сарадника на техничкој припреми песмарице и сам аутор.

Једно је сигурно, а то смо закључили из речи свих учесника, аутор је Хришћанин који свим својим бићем воли Господа Бога, Мајку Божију, свете угоднике Божије, Србију, Косово и Метохију, људе… Даје „рецепте“ како треба живети и животне проблеме решавати. Стихови хаџијиних песама су произашли из дубине срца у коме су коморе и преткоморе преиспуњене Љубављу. Аутор дише Светом Литургијом и молитвом уопште. Вапи Господу, вапи Мајци Божијој и сваком извору Светости.

На крају промоције, аутор се захвалио присутнима, гостима, свештенству жарковачког храма и сарадницима. Након тога аутор је потписивао књиге и разговарао са посетиоцима.

Пријавите се својом е-адресом на нашу листу и примајте редовно новости о дешавањима при нашем храму.