Савиндан 2019

Жарковци су се и ове године окупили у Храму Вазнесења Господњег да молитвено и свечано прославе празник Светога Саве првог српског Архиепископа. Светом Литургијом началствовао је јереј Небојша Милићевић, коме је Свети Сава крсна слава, уз саслужење све братије из храма. Пигодну празничну беседу произнео је презвитер Оливер Суботић, коју можете преслушати на линку испод текста.

Овогодишњи домаћини славе су били Господин Горан Павловић и његова породица који су се потрудили да уз славски колач припреме лепу и богату празничну трпезу. Након чина резања славског колача и завршетка Свете Литургије, Госпођа Радмила Грујић је са децом из жарковачких школа приредила својеврстан рецитаторски спектакл на ком су децу изрецитовала двадесетак песмица разних аутора. Након приредбе деци су подељени богати пакетићи које су обезбедили жарковци својим прилозима и овом приликом ћемо их поменути са надом да ће ово дивно дело бити награђено од Господа Бога.

На Литургији се причестио велики број деце из свих школа са територије Жаркова коју су као и увек предводили њихови вероучитељи. Домаћини славе следеће године биће породица Драгојевић.

На крају празничне Литургије све присутне је поздравио, домаћинима и приложницима се захвалио старешина храма прота Бранко.

Светитељу оче Саво моли Бога за нас!

У наставку можете преслушати беседу оца Оливера, погледати чин резања славског колача и погледати рецитације коју су деца приредила.

Беседа о. Оливера Суботића

Пријавите се својом е-адресом на нашу листу и примајте редовно новости о дешавањима при нашем храму.