Вероучитељ Стеван Јовановић рукоположен у свештени чин ђакона

Његово Преосвештенство Епископ ремезијански Г. Г. Стефан служио је 20. септембра 2020. године на празник Светог мученика Созонта Свету Архијерејску Литургију у Цркви Свете Тројице у београдском насељу Ритопек. У току Литургије Епископ Стефан је рукоположио у свештени чин ђакона вероучитеља Стевана Јовановића. Ђакон Стеван Јовановић је постављен за ђакона при Храму Светог Вазнесења Господњег у Жаркову. Достојан! На многаја љета!

Кратка биографија ђакона Стевана Јовановића

Рођен 24. јуна 1983. године у Београду. Основну школу је завршио у Београду. Полазник Истраживачке станице „Петница“ од 1998. до 2002. године. Геолошку и хидрометеоролошку школу „Милутин Миланковић“ у Београду, завршио 2002. године. Исте године је уписао Рударско геолошки факултет Универзитета у Београду, а 2003. године је уписао философско-патролошки смер на Православном богословском факултету. Звање „Диплимирани теолог – мастер“ је стекао 2010. године.
У Архиепископији београдско-карловачкој предаје Верску наставу од 2009. године.
2010. године је од стране Одбора за верску наставу добио признање за ангажман на плану Верске наставе. Исте године постаје члан Медијског тима Канцеларије за верску наставу.
Од 2011. године је укључен у рад Канцеларије за верску наставу АЕМ на унапређењу наставног плана и програма Православног катихизиса.
2013. године је проглашен за координатора Одељења за дијалог у култури, при Канцеларију за Верску наставу. Исте године постаје члан Одбора за верску наставу АЕМ.
2014. године је укључен у рад Одбора за израду новог Наставног плана и програма за Православни катихизис при Комисији за унапређење црквене просвете Светог Архијерејског Сабора СПЦ.
Одлуком Светог Архијерејског Синода СПЦ, 2014. године је постао члан Мисинарског одељења СПЦ при САС СПЦ.

У свештени чин ђакона је рукоположен 20. септембра 2020. године на празник Светог мученика Созонта у Цркви Свете Тројице у Ритопеку од стране Његовог Преосвештенства Епископа ремезијанског Г. Г. Стефана. Ђакон је при нашем храму.

Отац је двоје деце.

Пријавите се својом е-адресом на нашу листу и примајте редовно новости о дешавањима при нашем храму.

Летњи режим служења
Од 01. јула до 31. августа

Недељом и празницима
Свету Литургију ћемо
служити са почетком
у 9 часова

Братство храма