Блог храма

Препреке у духовном животу

У суботу, 15. новембра 2014. у 18:30 у нашем храму психолог Виктор Вицановић одржао је предавање на тему „Препреке у духовном животу“. Непосредно пре предавања је

Опширније >

Монах Арсеније (Јовановић) у посети жарковачком храму

У суботу 1. новембра 2014. године, после бденија, на редовна предавања на тему Светог Писма, у госте нам је дошао монах Арсеније (Јовановић), сабрат манастира Острог, широј јавности познат по књизи „Бог и рокенрол“.

Опширније >

Предавање о. Рафаилa (Бољевића)

У суботу, 25. октобра 2014, у 18.30 сати, после празничног бденија, у препуном храму Вазнесења Господњег у Жаркову, наш драги гост, игуман манастира Подмаине из Будве, одржао је веома надахнуту беседу насловљену „Земља обећана“. Овим поводом дошао нам је у госте и хор из вождовачке цркве Св. цара Константина и царице Јелене да би увеличао овај догађај.

Опширније >

Поклоничко путовање манастирима Епархије браничевске

На Томиндан 2014. наша црква је организовала поклоничко путовање у три манастира браничевске епархије: Копорин, Горњак и Витовницу. Одзив је био велики па је старешина храма, отац Бранко Митровић, водио пуна два аутобуса.

Опширније >

Промоција књиге „Празничне беседе“

На празник Покрова Пресвете Богородице, у уторак 14. октобра у 18 часова при храму Вазнесења Господњег у Жаркову (ул. проте Милорада Павловића 4а) је одржана промоција књиге „Празничне беседе“ аутора презвитера Оливера Суботића. О књизи су говорили др Растко Јовић (рецензент), Никола Дробњаковић (издавачка кућа Бернар) и аутор књиге.

Опширније >

Часови старогрчког језика

Са благословом старешине храма, оца Бранка Митровића, већ четврту годину, у просторији парохијског дома одржавају се часови старогрчког језика, прилагођени за студенте теологије – суботом, после Свете Литургије, и другим данима по договору. Часове држи вероучитељица Радмила Грујић.

Опширније >

Патријарх Иринеј на Литургијском фестивалу у Жаркову

У суботу, 11./28. октобра 2014. године у храму Светог Вазнесења Господњег у Жаркову било је изузетно свечано. У рано јутро, моћна звона са вазнесењског храма огласила су се приликом доласка најмилијег госта – Патријарха српског Г.Г. Иринеја.

Опширније >

Почео нови циклус тумачења Светог Писма у нашем храму

У прву суботу после Крстовдана, 4. октобра 2014.г. настављено је традиционално тумачење Светог Писма при нашем храму. У овом периоду изабрана је Посланица светог Апостола Павла Римљанима. Око стотинак верника су редовни на предавању и овог циклуса.

Опширније >

Духовно сабрање под називом „Хришћанско слово“ у част сећања на проту Милорада Павловића

Ове године је у братству храма Вазнесења Господњег у Жаркову сазрела идеја да се организује редовно годишње духовно сабрање у част сећања на првог пароха жарковачког о. Милорада Павловића.

Опширније >