Литургијски фестивал 2015

Субота пред Петровске покладе 2015. године у порти жарковачке цркве била је у посебно радосној атмосфери – као и сваке године, вероучитељи општине Чукарица су се потрудили да богато украсе порту и организују активности за децу у оквиру традиционалног Литургијског фестивала који се одиграва у нашој парохији.

Литургијом је началствовао о. Бранко Митровић, старешина нашег храма, уз саслуживање три ђакона – вероучитеља. Отац Оливер Суботић је у краткој беседи говорио о значају вероучитељског позива и дечјем односу према веронауци. Нагласио је да се деца вероватно неће сећати многих дефиниција које су учили, али да је однос који се ствара између вероучитеља и ученика нешто што се не заборавља.

Дечји допринос је такође био велики, јер су се потрудили да, уз помоћ својих вероучитеља, направе мали концерт који је уследио после Литургије. Вероучитељи су организовали тркање у џаковима, вучу конопца, плетење бројаница, прављење магнета, игре брзине и спретности… Све активности прожимала је жива радосна атмосфера какву само деца могу да створе. Осим што су нас обрадовала певањем, свирањем и рецитовањем, могли смо да видимо и њихове цртеже који су били окачени у порти, а и кредом исцртани по бетону. Направили су и различите предмете који су се продавали како би се прикупила хуманитарна помоћ.

Учесници су све време били у могућности да се освеже и обнове снагу уз сокове, сендвиче, банане и слаткише, коју је обезбедила Општина Чукарица, као и ранијих година. 

 

Кристина Давидовић

Пријавите се својом е-адресом на нашу листу и примајте редовно новости о дешавањима при нашем храму.

Летњи режим служења
Од 01. јула до 31. августа

Недељом и празницима
Свету Литургију ћемо
служити са почетком
у 9 часова

Братство храма