Мисија Православне Цркве широм света

Последње предавање у овогодишњем летњем циклусу при жарковачкој цркви одржано је 20. јуна и посвећено је мисионарском деловању. Предавач је био др Станоје Станковић, члан Мисионарског одељења СПЦ и руководилац православног мисионарског центра „о. Данил Сисојев“.

У веома занимљивом и информативном предавању, имали смо прилику да чујемо нешто о о.Данилу Сисојеву и његовом животу и мученичкој смрти у Москви, а потом и о мисионарском  деловању православних цркава у Пакистану, Филипинима, Јужној Кореји, Индонезији, Индији, Кини, Африци и централној Америци данас. Предавач је говорио о начину мисије у тим земљама, успесима које савремени мисионари имају, Промислу Божијем који често на чудесан начин преобрати стотине хиљада људи у Православље за кратко време (као на Филипинима и у Гватемали), као и о страдањима хришћана у подручјима где православно хришћанство тек продире. Предавање је било пропраћено слајдовима са сликама из свих ових земаља, а могли смо да видимо и литературу штампану за упознавање тамошњих народа са вером православном.

Станоје Станковић је на крају поделио списак мисионара за које је позвао да се молимо, након чега је уследио и позив да учествујемо у пројекту „500х100“ о којем је могуће добити више информација на сајту мисионарског центра који води.

Кристина Давидовић

Пријавите се својом е-адресом на нашу листу и примајте редовно новости о дешавањима при нашем храму.