Слава храма 2018

Празник Спасовдан је данас свечано прослављен у Жаркову. У присуству великог броја мештана у храму Светог Вазнесења Господњег Свету Литургију је служио протојереј-ставрофор Часлав Маринковић – старешина Цркве Светог Ђорђа на Бановом Брду.

Саслуживали су свештеници из оближњих храмова и то: протојереј-ставрофор Драган Анђелић – старешина храма Светог Стефана Дечанског у Железнику, протојереј-ставрофор Мирослав Стикић – старешина храма Свете Тројице у Сремчици, протојереј Никола Трајковић – старешина храма Свете Петке на Чукаричкој падини, протојереј Александар Петровић – старешина храма Светог Преображења Господњег на Видиковцу, јереј Никола Гаврић – старешина храма Светог Луке на Кошутњаку, јереј Оливер Суботић, протођакон Радомир Перчевић и ђакон Радован Мићић. Пригодну празничну беседу одржао је јереј Александар Јовановић.

Кум славе био је господин Мића Мандић са својом породицом. Након чина резања славског колача прота Часлав је позвао да се неко од присутних прихвати улоге кума славе за следећу годину. Одазвао се господин Зоран … коме је г. Мића Мандић предао део славског колача.

Након чина резања славског колача уследила је Свечана Литија око храма, током које су се свештеници са верним народом помолили за све оне који су оставили дубоке трагове у овој светињи и Жаркову уопште, као и за здравље и напредак свештенства и свог верног народа.

Након Литургије домаћини су уприличили богату трпезу где су се могли послужити сви присутни.

Погледајте фотографије и послушајте данашње Свето Јеванђеље и пригодну беседу.

Срећан празник! Христос се вазнесе!

Пријавите се својом е-адресом на нашу листу и примајте редовно новости о дешавањима при нашем храму.